ΗΜΕΡΑ ΔΩΡΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑς

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.10151963251734752&type=1

Παρασκευή  1  Νοεμβρίου  2013 Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Ιστών και Οργάνων
<Μάθημα>  στους μαθητές του Γυμνασίου

       Στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου μέσα σε όμορφη και ζωηρή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι μαθητές της Γ.τάξης Γυμνασίου γιορτάστηκε  και στην Άμφισσα η Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς  Ιστών και Οργάνων .
     Στη χώρα μας καθιερώθηκε ως Πανελλήνια Ημέρα Δωρεάς Ιστών και Οργάνων η 1η Νοεμβρίου, γιορτή των (Γιατρών) Αγίων Αναργύρων.Η δωρεά οργάνων συνδέεται με τη ζωή και όχι με το πένθος, έχει δηλαδή εορταστικό χαρακτήρα.
     Αρκετά μέλη του Σ.Ε.Α. & Δ.Ο.Σ. Άμφισσας< Οι Άγιοι Ανάργυροι >μοίρασαν στους μαθητές  το διεθνές οπτικό σύμβολο των μεταμοσχεύσεων (πράσινο κορδελάκι) ,ενημέρωσαν για τη Δωρεά Ιστών και Οργάνων ενώ  έδωσαν σε όλους έντυπες αιτήσεις για εγγραφή Δωρητή Οργάνων στο ΕΟΜ (www.eom.gr).
     Όλα τα παιδιά υποσχέθηκαν να παραδώσουν τις αιτήσεις στους γονείς τους μιας και πρέπει να είσαι πάνω από 18 χρονών για να γίνεις Δωρητής.
     Υπεύθυνος του <μαθήματος> ήταν ο ιατρός  Δημ. Μπουργανός, Διευθ/της της Υπηρ.Αιμοδοσίας του  Γ.Ν. Άμφισσας ο οποίος μίλησε και για την σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας.
     Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς και τον Διευθυντή του Γιάγτζειου- Δελμούζειου Γυμνάσιου Άμφισσας κον Ι.Αλωνάρη για την υποστήριξη της εκδήλωσης.
      «Η ιδιαιτερότητα των μεταμοσχεύσεων οφείλεται στο γεγονός ότι η ανάπτυξη και η διάδοσή τους, δεν εξαρτάται μόνο από την επιστημονική & τεχνολογική πρόοδο, αλλά κυρίως από την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των κοινωνικών φορέων & όλου του κοινωνικού συνόλου…»